Mijn dieren

/


Als je mij een beetje kent weet je dat ik inmiddels een aardige verzameling dieren heb.
Mijn collectie begon ooit met één Luipaardgekko, nadat ik mijn vriend heb leren kennen is dat inmiddels uitgebruid naar een aardige collectie Tarantula’s, ja dat lees je goed, vogelspinnen ;), een slang, een groepje ratten, een afrikaanse witbuikegel en dwergrelmuizen.


Fender is een luipaardgekko. Inmiddels is hij al 13 jaar en en het oudste dier binnen onze kleine dierentuin. Hij eet eigenlijk alleen insecten en wamotjes vind ie het lekkerst, hier krijgt hij er echter niet te veel van want anders word hij veels te dik. Een gevarieerd dieet is ook voor deze dieren van groot belang. In zijn terrarium is het altijd lekker warm, toch houd ie wel van een lekkere douche op zijn tijd.

Bones is een Afrikaanse witbuikegel. En hij heeft nogal een temperament. Ik had hem over genomen van iemand die helaas niet meer genoeg tijd met hem kon spenderen. Witbuikegeltjes zijn nachtderen en leggen per nacht zo’n 4km af. Daarom gaat bones ook elke nacht zijn terrarium uit om in de grote ‘playpen’, zoals wij dat noemen, lekker te rennen en te snuffelen naar eten. Het is tenslotte het beste om een dier zoveel mogelijk verrijking te geven zodat ze zich op hun best voelen. Vanaf volgend jaar staat de Afrikaanse witbuikegel op de lijst van exoten die in Nederland niet meer voor de fok verkocht mogen worden als huisdieren. Niet alle dieren doen er goed aan om door ons gehouden te willen worden. Weet waar je aan begint, dit geld tenslotte voor elk dier dat je wilt aanschaffen.

Tegenwoordig is het zo dat als nieuwe mensen bij ons op bezoek komen, dat ik ze vooraf dan even meld dat ik een aantal dieren in huis heb waar ze mogelijk doodsbang voor zijn. Daarmee bedoel ik mijn collectie Tarantula’s. Tarantula’s, maar ook spinnnen in het algemeen, zijn eigenlijk hele fragiele beestjes. Als je ze een beetje leert kennen zul je snappen waarom ze in een keer zo snel door de kamer heen redden en onze een halve hartverzakking bezorgen. De meeste spinnen zien namelijk erg slecht en voelen daarom met hun pootjes de trillingen van de omgeving. Denk bijv. maar aan Toph van Avatar. Die trillingen vangen ze op en kunnen daarvan ook waarnemen hoe groot en hoe klein iets is. Ik zou persoonlijk ook kei hard wegrennen als er in een keer een reus op me afstapt of begint te stampen als ie mij ziet. Geloof me, spinnen zijn banger voor ons dan wij voor hen 😉


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoi, ik ben Tessa

Ik ben ondernemend, schrijf graag en ben reeds begonnen met een nieuwe opleiding. In mijn blogs deel ik mijn ervaringen en bedenkingen over het leven, taboo’s, dieren en omgaan met neurodiversiteit.

Contactinformatie

  • tessavheugten@gmail.com

Voor meer informatie over eventueel samenwerkingen wil ik je graag doorverwijzen naar mijn contactpagina.

Zoekbalk

Latest posts