Over mij

Leuk dat je even op deze pagina komt kijken over mij, Tessa van Heugten. Online ook wel bekent als Arania op Twitch en Youtube. Dit is niet helemaal mijn eerste blog, maar wel de eerste die officieel online heb gezet. Voorheen was ik er niet helemaal uit wat ik precies wilde en heb die blog vervolgens verwijderd. Toen ik vervolgens een goed werkende wordpress website voor school moest maken, besloot ik dit weer op te pakken en zie hier het resultaat. Op mijn blog schreef ik voornamelijk over mijn mentale gezondheid en wat het mij gebracht en geleerd heeft in mijn jeugd. Op dit platform wil ik o.a. wat dieper ingaan op de zogenaamde ‘stempels’.

Van dierenspecialist op weg naar CMD proffesional
Op mijn 30e heb ik besloten om te scholen van dierenspecialist naar CMD proffecional. CMD staat voor Communicatie en multimedia design, een IT opleiding die ik volg via de LOI. Dit geeft mij heel veel vrijheid en ik kan me veel beter focussen op mijn werk dan in een klaslokaal. Vroeger op school raakte ik altijd veels te snel afgeleid, zat altijd te dromen en deed alles op het laatste moment. Nu blijkt dat dit dus allemaal te linken was aan het feit dat ik een neurdivers brein heb, in de volksmond ook wel bekent als stempels zoals bijv. ADHD en HSP (Hoog Sensitief Persoon).
Toen dit voor mij duidelijk werd aarzelde ik geen moment om deze studie thuis te volgen, in mijn eigen tijd, achter mijn eigen computer.

Niemand is te oud om te leren. Dit platform gaat daar het levende bewijs van zijn. Parttime ben ik nog steeds werkzaam als dierenspecialist in de dierenwinkel en adviseer mensen graag over de beste zorg en nutritie voor hun dier. Mijn specialisatie gaat voornamelijk uit naar Exoten, Reptielen en Spinnen, maar ook honden, katten en knaagdieren vallen onder mijn kennis.

Om dan vervolgens een Bachalor ernaast te volgen is pittig, maar zeker niet onmogelijk. Buiten mijn werkdagen om ben ik elke dag aan het studeren en online bezig om mijn kennis te verreiken. Mijn vriend steunt me ook op alle vlakken en helpt mij ook op momenten dat ik er zelf niet uitkom met mijn studie. Best handig om een developer bij je in huis te hebben wonen.

Het maken van content is iets waar ik al jaren over nadacht maar eigenlijk nooit heb ondernomen, simpel omdat ik vond dat ik daarvoor niet de juiste persoon was. Daarvoor moet je een speciaal iemand zijn, dacht ik altijd.

Doe waar jij zelf het meest gelukkig van wordt ”
Het is heel makkelijk dit tegen anderen te zeggen, maar je bent het meest critisch tegenover jezelf. Mijn goal is om mijn liefde voor games weer op te pakken en dit samen te combineren met het maken van gerelateerde content doormiddel van mijn studie. We gaan alles in één grote cauldron stoppen en we zien wel waar het schip strand.

Veel leesplezier, en dankjewel voor het lezen.

Hoi, ik ben Tessa

Ik ben ondernemend, schrijf graag en ben reeds begonnen met een nieuwe opleiding. In mijn blogs deel ik mijn ervaringen en bedenkingen over het leven, taboo’s, dieren en omgaan met neurodiversiteit.

Contactinformatie

  • tessavheugten@gmail.com

Voor meer informatie over eventueel samenwerkingen wil ik je graag doorverwijzen naar mijn contactpagina.

Zoekbalk

Latest posts